Home

Dadogás vs. Új beszéd

Üdvözöljük az oldalon!
Ha beszédproblémáid vannak, és le akarod küzdeni őket, az Új beszéd az út a jobb élethez dadogás nélkül.

ÚJ BESZÉD

ÚJ BESZÉD

ESBS/DADOGÁS

Tréningek

Az Újbeszéd tanulása

I. Alaptréning

 1. Minden új tréning kezdete előtt dadogó személy konzultál az edzővel.
 2. A probléma értékelése után az edző megállapítja az alaptréning hosszát és árkalkulációt végez.
 3. A konzultáció sikerének érdekében jobb, ha a gyermekek szülei is jelen vannak, kisgyermekek esetében pedig elég ha videófelvételen megmutatják a beszéd közbeni problémás pillanatokat.
 4. A konzultáció során az edző felméri a probléma nagyságát, és a lehető legjobb ajánlatot fogja tenni Önöknek a kurzus hosszúságát illetően.
 5. Tréning a központban: 5-10 nap
 6. Interneten keresztül: 12-30 nap
 7. Órára meghatározott programok: 5-től 10 óráig
 8. Az edzés kezdetben egyènileg zajlik , kèsőbb az edző csoportosan foglalkozik a tanull személyekkel.
 9. A résztvevők néhány nap alatt elsajátítják az új beszéd technikáját, relaxációval egybekötve. Párbeszédeket játszunk el,valódi élethelyzeteket imitálva, ezáltal gyakorolhatják az újonnan szerzett technikát, és kihasználhatják az újonnan szerzett technikákat, valódi élethelyzeteket imitálva. Ezáltal felkészülnek a valódi párbeszédekre, idegen emberekkel. Szavakkal leírhatatlan, amit ezekben a pillanatokban átélnek a dadogástól szenvedők. A párbeszédek kezdetekben úgy zajlanak mint egy képzés. Minden részlet diktafonnal rögzített, amely később alapos elemzésre kerül. A kurzus későbbi fázisában, egyre több emberrel lépnek kapcsolatba a tanulók és épitenek ki új kapcsolatokat. A résztvevők egyre több időt töltenek a központon kívül. Délutánonként az edzőkkel közösen készítik el a következő napi programokat, és esténként érzelmeiket papírra is vethetik az adott nappal kapcsolatban. A munkafolyamat nagyon intenzív, reggeltől egészen estig tart.
 10. A nappali kurzus vége előtt, a diákok egyre többször beszélnek lassabban, és igyekeznek a mindennapi életben kihasználni az elsajátított technikákat. A kurzus elvégeztével minden diák kap egy ütemtervet és a távoktatáshoz.
 11. A távoktatás sikeressége alapján, az edző tervet készit a következő új beszéd tréninghez. A távoktatás során, egy online rendszer napi rendszerességgel ellenőrzi a beszédmintákat, és a tanuló telefonos kapcsolatba léphet az edzővel, vagy akár skypeon is komunikálhatnak.

Képzés  felnőtteknek és fiataloknak

 • Egyéni később csoportos
 • A kurzusok hosszúsága : 5-10 nap (30-70 óra)
 • Távoktatás  interneten keresztül
 • Helyszíni tréning Kazincbarcikán

Képzés 3-4 éves gyermekkel rendelkező szülők számára 

 • A képzés kezdete előtt a szülők felvételt készitenek arról, amikor a gyermekük jobban majd rosszabbul beszélnek.
 • Az edzőnek elhozzák a felvételt, vagy elküldik interneten keresztül.
 • A videó elemzése után az edző elkészíti a megfelelő tantervet a szülők számára, és a képzés kezdetére is ajánlatot tesz.
 • A szülők 2-3 napig, napi 3-4 órában gyakorolják az újbeszéd technikáját az edzővel, hogy aztán otthon a saját gyermekük edzőjévé válhassanak.
 • Körülbelül 14 nap elteltével készitenek egy újabb felvételt, hogy hogyan fejlődnek. Ezt  feltöltik az újbeszéd online rendszerébe, amit az edző megnéz, értékel, majd tanácsot ad a következő képzéssel kapcsolatban.

Képzés szülőknek és 5-7 éves gyermeküknek

 • Tréning egyeztetése az edzővel.
 • Leggyakrabban gyermekek és szüleik érkeznek 5 napos képzésre Kazincbarcikába.
 • A tréning napi 5órában zajlik.
 • A szülők napközben válthatják egymást, vagy egyszerre is bent tartózkodhatnak.
 • A gyerekek sikere a szüleik sikeres újbeszéd technika elsajátításán múlik.

Képzés  gyermekeknek és szülőknek 8 éves életkortól

 • Tréning egyeztetése az edzővel.
 • Leggyakrabban gyermekek és szüleik érkeznek 5napos képzésre Kazincbarcikára.
 • A tréning napi 5-6 órában zajlik.
 • A szülők napközben válthatják egymást, vagy egyszerre is bent tartózkodhatnak.
 • A gyermek tudatosan használja az újbeszéd technikát.
 • A szülők napközben válthatják egymást, vagy egyszerre is bent tartózkodhatnak, de van amikor az edző négyszemközt foglalkozik a gyermekkel.

II. Kiegészítő tréningek

 1. A kiegészítő tréning hosszúsága 2től 6hónapig terjed, három-négy vagy öt nap, 3hetes időközönként.
 2. Az alaptréning sikeres elvégzése után a diák tovább  léphet a beszédmegerősítés fázisába,  3-5 nap alatt a diák megtanulja a válaszadást. Az előző rövidebb mondatok, hosszabb összetettt mondatokká válnak, a feszített szótagok eltűnnek.
 3. A beszédmegerősítés fázisában már magabiztosabbá válik a nyilvános kommunikációban. Szervezünk kirándulásokat más városokba, bevásárlóközpontokba, ahol a diákok megtanulják hogyan alakítsanak ki dialógusokat az eladókkal, hogyan érjék el céljaikat.
 4. Fontos lépés bizonyos élethelyzetek szimulálása, mint például: állásinterjú, orvoslátogatás, telefonos megrendelések, hivatali ügyek intézése, különféle hirdetésekre való telefonálás.
 5. A motivációs gyakorlatok pozitív energiát árasztanak a tréningen, ami a tanuló segitségére lehet a szép, folyamatos beszédben.

Skype-on és a központban való konzultáció 

 • Befizetés után, keressen rá az edzőre, újbeszéd néven, és küldjön neki baráti kérelmet.
 • Az edző elfogadja a kérelmet, és egyeztet Önnel.

Helyszíni konzultáció Kazincbarcikában

 • A pontos időpontról e-mailben vagy telefonon lehet egyeztetni.
Az Újbeszéd tréning ára

Az edzések költségei megállapításának az alapja  az ESBS probléma diagnosztikája, amely alapján az edző meghatározza az új beszéd optimális képzési tervét. Az egyéni edzésnél nincs megállapítva semmilyen fix ár. Minden tanuló a saját egyéni edzési tervét valósítja meg. Az edzések rögzített /fix/ ára a legtöbb esetben a csoportos kurzusokat érinti, amelyek során az edző a közös előadásokon valamennyi résztvevő számára ugyanazt a tartalmat adja át. A NewSpeechet helyhez kötötten, és a távoli gyakorlatokat az interneten keresztül nyújtja. Leggyakrabban mind a két forma kombinálódik. A NewSpeech kurzusok befektetések Önbe, amelyek nagyon gyorsan megtérülnek, és lehetőséget nyújtanak többet nyerni, mint amennyit a kurzusért fizetett.

A tanuló az iskolában jobb jegyeket kaphat, amelynek köszönhetően jobb egyetemre kerülhet be, hála a vizsgákon való szóbeli aktivitásának nagyobb ösztöndíjat kaphat, a vállalkozók az újabb kapcsolatok létesítésével bővíthetik a tevékenységüket, előbbre juthat az alkalmazott meggyőzve a foglalkoztatóját az eredményeiről és a fejlődési képességeiről. Az edző edz és addig magyaráz, ameddig a kurzus résztvevője el nem sajátítja a napi készségeket.

kezdeti 50 eurós diagnostizálásnál kialakítódik az időterv, megszabódik a napok és az optimális órák száma. A diagnózis a NewSpeech megtanulásának az első lépése. Az edzési ciklus ára több tényezőtől függ: a probléma diagnózisa, a probléma áthidalásával kapcsolatos előző tapasztalatok, motiváció, az ESBS-t kísérő saját problémák (egyéb megbetegedések).

Csoportos (900 euró-tól)

Azok számára, akik ki akarják próbálni az új beszédet, megtanulják, hogyan működik az esbs-mechanizmus, és megváltoztatják véleményüket, hogy kiküszöböljék a dadogás és a beszédblokkok problémáját.

Individuális (1200 euró-tól)

Intenzív új beszéd képzése azok számára, akik hajlandóak befejezni a dadogást és a beszédblokkok fejezetét, különös figyelmet fordítva a gyakorlati használatra a valós helyzetekben), valamint az esbs mechanizmus és a meggyőződés megváltoztatása a dadogás és a beszéd blokkok problémájának leküzdésére.

Contact

Konzultációk Kazincbarcikán vagy Skype-on

Egyeztessen le egy konzultációt és tudjon meg többet arról, hogyan működik az ÚjBeszéd.

Lépjen kapcsolatba az edzővel:

HUNGARY

Kecsö Zoltán
ujbeszed@gmail.com

+36301196337

Jószerencsét út 6

3700 Kazincbarcika

POLAND

Dawid Tomaszewski

ul.Brzoskwiniowa 8
43-190 Mikołów
centrum@nowamowa.com

+48 607 062 701

Contact

Konzultációk Kazincbarcikán vagy Skype-on

Egyeztessen le egy konzultációt és tudjon meg többet arról, hogyan működik az ÚjBeszéd.

Lépjen kapcsolatba az edzővel:

HUNGARY

Kecsö Zoltán
ujbeszed@gmail.com

+36301196337

Jószerencsét út 6

3700 Kazincbarcika

POLAND

Dawid Tomaszewski

ul.Brzoskwiniowa 8
43-190 Mikołów
centrum@nowamowa.com

+48 607 062 701